За нас


Компанията е основана през март 2001 г. със седалище в столицата на България – София. Благодарение на своя произход като част от немски концерн и впоследствие част от италианска компания, Кремио ЕАД притежава ноу-хау и способността да произвежда както стабилни продукти по немски рецепти, така и уникално вкусни италиански продукти. По този начин фирмата ни с лекота отговаря на всевъзможните пазарни и клиентски нужди.

Местоположението на фабриката способства за това компанията да предлага услуги на силно конкурентни цени, поради лесната логистика с всички страни на Балканите.

Компанията разполага с производствени възможности и уникално портфолио за региона на Източна Европа. Към настоящия момент над 60% от продажбите на компанията са направени в износните пазари, а клиентската мрежа включва повече от 40 страни в Европа, Азия и Африка.

Благодарение на уникалните си производствени възможности, изключителен професионализъм и доказани висококачествени продукти, КРЕМИО EАД е предпочитан партньор при производството на продукти под частни марки за вътрешния и външния пазар. 

 

Надежден бизнес партньор

Нашата компания следва и изпълнява изискванията на Европейските стандарти и нормативи в областта на Качеството. Доказателство за ефективното провеждане на политиката по Качество са издадените сертификати:
  • ISO 9001:2015 – международен сертификат, свързан със Системата на управление на качеството (управлението на процесите и удовлетвореността на клиентите).
  • HACCP (Анализ на опасностите и контрол на критичните точки) – Система за постигане на безопасност на храните чрез вътрешен контрол на разичните етапи от производствения цикъл.
  • IFS Food – международен сертификат, свързан с Осигуряване на база за одитиране на производителите, които произвеждат т.нар. „частни“ търговски марки (Private labels).
  • RSPO (Roundtable Sustainable Palm Oil) -  стандарт за опазване на околната среда в индустрията; сертификат, удостоверяващ, че фирмата произвежда, търгува или използва отговорно палмово масло.
  • HALAL - стандарт, който показва, че използваните суровини в даден продукт не са забранени в арабските страни.